»Zato moramo spodbujati mlade, da ostajajo na domačih kmetijah in nadaljujejo družinsko tradicijo pridelave hrane.«
»Večje zagotavljajo prehransko varnost, manjše družinske pa identiteto podeželja.«
»Družinske kmetije bi morale biti osnovna celica, ki bo zagotavljala prehransko varnost.«
»Vso hrano v Sloveniji večinoma pridelajo družinske kmetije.«
»Družinska tradicija je v gostilni zaželena, v državnem podjetju pa ne.«
»Družinske in male kmetije so nepogrešljiv del slovenskega podeželja.«
»Pri nas je v delo na kmetiji vključena cela družina, to se pravi vsi štirje domači družinski člani.«
»V Sloveniji samo še 3,5 odstotka nosilcev kmetij mlajših od 35 let.«
»Leta 2021 sva skupaj z ženo prevzela kmetijo, jaz kot mladi prevzemnik, kasneje se je žena tudi doma zaposlila.«
Kliknite povezavo za prikaz izjav v želenem obdobju